A Final16 résztvevői készen állnak!

eventlogo

Győzelem vagy bukás – a Final16 harcosai készen állnak a küzdelemre!

Fight #9
K-1 Rules / 3Min. 3R Ext.1R
Badr Hari
Morocco / Show Time
vs Zabit Samedov
Belarus / Chinuk Gym
Győztes:

fighter_hari00

Hari egyértelműen a tavalyi év nagy csillaga. A 2008-as Final16-ban Hong-Man Choi volt az ellenfele, a világbajnokság döntőjében pedig kiütötte Peter Aerts-et és Errol Zimmermant. Ha az utolsó mérkőzésen nem szabálytalankodik, talán most ő a világbajnok. Az év végén ugyan kiütéssel kikapott a Final16-ban szintén részt vevő Alistair Overeem-től, viszont 2009 egyik legnagyobb szenzációja volt, amikor kiütötte Semmy Schiltet.

fighter_samedov00

Samedov tavaly éppen csak bejutott a Final16-ba, igaz csak a nyitó mérkőzést játszotta. Idén Sergeii Laschenko legyőzésével megnyerte a Lengyelországban tartott K-1 Europe GP-t. Magyarországon már többször is ringbe lépett: K-1 Magyar Nagydíj győztes volt 2006-ban, és a 2008-as Fields K-1 WGP Európai Selejtezőn legyőzte Vitor Mirandát. Legerősebb fegyvere a sebessége. Érdemes szemmel tartani, mert a feltörekvő K-1 nemzedék egyik legtehetségesebb harcosa.

Thumbnail image

Badr Hari
Thumbnail image

Badr Hari és Errol Zimmerman
Thumbnail image

Sergei Lashcenko és Zabit Samedov

Badr Hari vs Zabit Samedov

Bár ez a meccs papírforma szerint Harié lesz, Samedov mindent meg fog tenni, hogy megnehehezítse az ex-nehézsúlyú bajnok dolgát. Samedov hihetetlenül gyors és sokoldalú harcos, de valószínűleg a szokásos technikája nem fog működni Hari ellen, aki 45 másodperc alatt ütötte ki Semmy Schiltet. Schilt 15 kilóval nehezebb, és 12 centivel magasabb volt nála. Samedov viszont kisebb 15 centivel és könnyebb is 11 kilóval. A fehérorosz élete legnehezebb meccse előtt áll. Hiába használja majd az „ütök és futok” technikát, Hari el fogja kapni.

Tippünk: Hari nyer KO-val

Fight #8
K-1 Rules / 3Min. 3R Ext.1R
Peter Aerts
Holland / Team Aerts
vs Alistair Overeem
Holland / Golden Glory
Győztes:

Peter Aerts 2008-ban Semmy Schilt legyőzésével jutott a döntőbe, ahol TKO-val kikapott Haritól. Idén visszatért régi edzőjéhez, Tom Harinck-hez, aki segített visszakapni régi formáját.

Alistair Overeem nem új a K-1-ben, de a figyelmet azzal hívta fel magára, hogy tavaly kiütötte Badr Harit. Idén a jelenlegi világbajnokkal is megküzdött, de ott pontozással veszített. Európa küzdősport-mekkájából, Hollandiából jött, a híres Golden Glory edzőteremből, ahol Zimmermannal és Sakival együtt edz.

Thumbnail image

Peter Aerts
Thumbnail image

Yoshuke Nishijima és Peter Aerts
Thumbnail image

Alistair Overeem és Badr Hari

Peter Aerts vs Alistair Overeem

Ebben a meccsben az MMA és a K-1 csap össze. Overeem a rajongóknak köszönheti meghívóját a Final16-ba. Úgy tűnik, ahogy elintézte Harit elég volt ahhoz, hogy a rajongók többet akarjanak tőle látni. A sorsolás azonban nem kedvezett neki, a legendás Peter Aerts lesz az ellenfele.

Aerts eddigi szinte legjobb formáját hozta Nishijima elleni meccsén augusztusban, köszönhetően régi-új edzőjének, így ismét esélyes lehet egy világbajnoki cím. Overeem hiába ütötte ki Harit, itt most nehezebb dolga lesz! Egyetlen esélye, ha kihasználja testi adottságát, és lerohanja Aertset, akinek viszont Overeem lábát kell támadni, és végül jöhet a híres fejrúgás.

Tippünk: Aerts győz KO-val

Fight #7
K-1 Rules / 3Min. 3R Ext.1R
Jerome Le Banner
France / Le Banner X tream Team
vs MUSASHI
Japan / Seido Kaikan
Győztes:

Amikor LeBanner először csapott össze az újonc Junichi Sawayashikivel, KO-val kikapott. Talán alábecsülte ellenfelét. Tavalyi meccsükön ugyan nem tudta kiütni a japánt, de pontozással bejutott a Final16-ba, ahol az első mérkőzésén kikapott Remy Bonjaskytól. A holland rúgása miatt kiújult LeBanner régi kézsérülése, amit még egy Ernesto Hoost elleni küzdelemben szerzett. LeBannert ismét csak néhány lépés válaszotta el a világbajnoki címtől. Idén vajon másképp lesz?

Musashi, bár bejelentette visszavonulását, kapott még egy esélyt. A kétszeres döntős tavaly Ewerton Teixeira ellen küzdött a Final16-ban, de nem jutott tovább. Ez lesz az utolsó esélye, hogy világbajnok legyen. 84 K-1 mérkőzéssel a háta mögött megvan a kellő tapasztalat, de ezzel együtt megvan rengeteg sérülés is. Állítása szerint élete csúcsformájában van. A rajongók bíznak benne, hogy így is van, és visszaszerzi régi hírnevét.

Thumbnail image

Jerome LeBanner
Thumbnail image

Remy Bonjasky és Jerome LeBanner
Thumbnail image

Musashi

Jerome LeBanner vs Musashi

Egy név, amire már nem is számítottunk. A veterán Musashi kapott egy utolsó esélyt. A japán bejelentette, hogy szögre akasztja kesztyűit az év végén, és valószínű, hogy LeBanner is követni fogja hamarosan. Így tehát mindkét harcos talán utolsó nagy lehetősége előtt áll.

Musashi utoljára tavaly állt ringben, és az utolsó három mérkőzését elveszítette. LeBanner márciusban küzdött utoljára, amikor is pontozással kikapot Teixeira ellen.

A japán és a francia a 2002-es WGP-n már küzdött egymás ellen, akkor LeBanner TKO-va győzött a második menetben. A Hoost elleni döntőben viszont eltört a keze, és azóta sem sikerült visszanyernie régi formáját. 2007 óta nem ütött ki senkit.

Ha mindketten beleadnak mindent, látványos meccset láthatunk.

Tippünk: LeBanner győz pontozással

Fight #6
K-1 Rules / 3Min. 3R Ext.1R
Semmy Schilt
Holland / Seido Kaian
vs Daniel Ghita
Romania / Kamakura Gym
Győztes:

Az első olyan versenyző, aki egymás után háromszor nyert világbajnokságot. Schilt tavaly a negyedikre hajtott, de ebbe beleszólt a szintén háromszoros világbajnok Aerts. Nehéz volt elhinni, de a Túlméretezett Szamuráj félre lett állítva még a Final16-ban. Az idei veresége Hari ellen csak tovább rontott a hírnevén. Biztosak lehetünk benne, hogy már fényezi a térdét.

Tavaly Zimmerman és Teixeira állt a figyelem középpontjában, idén Ghita. A selejtezőben Laschenkot, Yukit és Love-t az első menetben ütötte ki, megdöntve ezzel Peter Aerts eddigi 6 perces, 1998-as rekordját. Erőteljes rúgásaira a veteránoknak is oda kell figyelni. Állítása szerint az ütései sem gyengébbek. Ha így van, akkor még sok meglepetést várhatunk tőle. Eléggé ismeretlen egyelőre, így ellenfelei sem tudnak nagyon felkészülni ellene. Ez a tapasztalatlanság azonban hátrány is lehet.

Thumbnail image

Semmy Schilt
Thumbnail image

Semmy Schilt és Hesdy Gerges
Thumbnail image

Daniel Ghita és John Love

Semmy Schilt vs Daniel Ghita

Még a lenyűgőző szereplésével a selejtezőn sincs túl sok esélye Ghitának Schilt ellen. A párosítás ok az lehet, hogy bár Schilt háromszoros világbajnok, nehéz eladni, mivel a személyisége egy káposztáéval vetekszik. Valószínűleg abban reménykednek, hogy Ghita hozza előző formáját és győz, így Schilt ismét kimarad a világbajnoki döntőből – tavaly Aertsnek köszönhettük ugyanezt.

Más kérdés, hogy vajon nem fektettek túl sok reményt Ghitába? Legyünk őszinték: John Love, Yuki és Sergeii Lashcenko együtt sem lennének képesek kiütni Schiltet. Hiába magas Ghita, Schilt még nála is nagyobb és nehezebb. Ghita keze és lába erős, de az állát még sosem láthattuk tesztelve, és fogadhatunk rá, hogy Schilt a térdét és a kezét oda fogja irányítani.

Tippünk: Schilt, TKO

Fight #5
K-1 Rules / 3Min. 3R Ext.1R
Ewerton Teixeira
Brazil / Kyokushin Kaikan
vs Singh „HEART” Jaideep
India / TOWIN
Győztes:

Tavaly a kyokushin szörnygyárából egy új gyilkos érkezett: a kyokushin-világbajnok Ewerton Teixeira. Különlegessé tette, hogy minden egyes meccsével erősebb lett. Első K-1 meccsén kiütötte Fujimotot. A japán GP-n kivégezte Takahagit, Nakasakot és Kyotarot. A Final16-ban legyőzte Musashit, bejutva ezzel a döntőbe, ahol Zimmerman állította meg. Idén viszont legyőzte Jerome LeBannert.

Jeideep nem az első indiai K-1 harcos, de az első, aki eljutott a Final16-ba. A 100 kilós, 2 méteres harcos Japánban nevelkedett, és a termetéhez tökéletesen alkalmas térdtechnikát fejlesztett ki. Az ázsiai GP-n ezt használta Yong Soo Park és Min Ho Song ellen, és mielőtt ellenfelei magukhoz tértek volna, már jött is a kiütés. Sokan az ázsiai Semm Schilt-ként emlegetik. A nyugati harcosokhoz képest a keletiek általában kisebb termetűek – a kivétel Hong-Man Choi és Jaideep. Nagyok az elvárások Jaideeppel szemben, nem csak a mérete, hanem a technikája miatt is.

Thumbnail image

Jerome LeBanner és Ewerton Teixeira
Thumbnail image

Jerome LeBanner és Ewerton Teixeira
Thumbnail image

Taiei Kin és Singh Jaideep

Ewerton Texeira vs Singh „Heart” Jaideep

Papírform szerint ez a meccs ajándék Teixeirának. Jaideep az ázsiai GP győztese, de elég gyenge volt ott a felhozatal. Sose küzdött még olyan képességű harcossal, mint Teixeira. Jaideepnek a magasságát kell kihasználni, más előnye nem nagyon van a kyokushin harcos ellen.

Tippünk: Texeira pontozással győz

Fight #4
K-1 Rules / 3Min. 3R Ext.1R
Ruslan Karaev
Russia / Freelance
vs KYOTARO
Japan / Team Dragon
Győztes:

Karaev nagyjából Harival egyidőben tűnt fel a K-1-ben, és legalább olyan látványos küzdelmei voltak, mint riválisának. 200-ban a tajvani nagydíjon mindhárom meccsét kiütéssel nyerte. A Final16-ban Chalid „Die Faust”-tal került össze, aki sose felejti el a „Orosz géppuskát”. A következő meccsen azonban Gokhan Sakitól kikapott KO-val. Tehetséges harcos, bár sérülékeny. Ha jó formában van, akkor megállíthatatlan. Akár Harit is képes lehet legyőzni.

Eredetileg Keijiro Maeda-nak hívják, nevét akkor változtatta meg, amikor Japán első nehézsúlyú bajnoka lett. Ami naggyá teheti, az a stratégiája: gyorsan támad, megvárja, míg ellenfele nyit és bumm! Melvin Manhoef a padlón. Ez a képessége, hogy alkalmazkodik ellenfeléhez, és hatalmas az ütése, világklasszis K-1 harcossá teheti. Musashi eredeti technikája is ilyen volt, ő csak továbbfejlesztette.

Thumbnail image

Jan Soukup és Kyotaro
Thumbnail image

Ruslan Karaev és Gökhan Saki
Thumbnail image

Gökhan Saki és Kyotaro

Ruslan Karaev vs Kyotaro

Akár az est fénypontja is lehet ez a meccs. Mindketten győzelemre hajtanak. Karaevnek több kombinációja van, mint egy rubik-kockának. A villámgyors orosz úgy használja a kezét és lábát, mint senki más a K-1-ben, és csak egy üzemmódot ismer: padlógáz. Sokszor hozott a „fejjel a falnak” taktika sikert, de éppen ez okozott néhány kellemetlen pillanatot is. A K-1 jelenlegi legjobb ellentámadója, Kyotaro ellen Karaevnek a védekezésre is gyúrni kell, és higgadtan kell támadni. Ha lerohanja, könnyen első sorból követheti nyomon Kyotaro híres ütését, amivel Manhoef és Jan Soukup is találkozott már.

Igaz, hogy a veterán Musashi kapott még egy esélyt, Japán szeme azonban az új reménységükön, a jelenlegi K-1 nehézsúlyú világbajnokon Kyotaron van. Ő eddig az első japán, akinek K-1 címe van.

Tippünk: Kyotaro, KO-val

Fight #3
K-1 Rules / 3Min. 3R Ext.1R
Errol Zimmerman
Curacao / Golden Glory
vs Glaube Feitosa
Brazil / Kyokushin Kaikan
Győztes:

Zimmerman tavaly a döntőig menetelt: nyert a budapesti európai selejtezőn, megnyerte Amszterdamban az európai GP-t, és a Final16-ban legyőzte Glaube Feitosat. A döntőben túljutott Teixeiran, de Hari megállította egy KO-val. Mindezt az első K-1-es évében. A sebessége kombinálva technikájával sok meglepetést okozott, és okozhat idén is. Igaz, Peter Aerts ebben az évben már egyszer legyőzte.

Ha a rajongók a legjobb KO-ról beszélnek, megemlítik Glaube Feitosa nevét is. Több neves harcost győzött le karrierje során, de 2008 nem az ő éve volt: Hari és Zimmerman ellen is veszített. Idén viszont kiütötte Sawayashikit, és nem is csoda, ha a rajongók beszavazták a Final16-ba.

Thumbnail image

Galube Feitosa
Thumbnail image

Errol Zimmerman és Ewerton Teixeira
Thumbnail image

Junichi Sawayashiki és Glaube Feitosa

Errol Zimmerman vs Glaube Feitosa

Tavaly már összeakadtak, és idén Feitosának lehetősége van egy visszavágóra. Akkor Zimmerman az egyik legcsúnyább leütéssel küldte padlóra, az is csoda, hogy Feitosa egyáltalán kibírta a menet végéig.

A brazil Sawayashiki legyőzésével jutott a Final16-ba, Zimmerman pedig 4 vesztes meccset tudhat maga mögött ebben az évben. A holland nagyot hibázik, ha azt gondolja: „hé, tavaly is legyőztem, idén is le fogom”. Feitosa keményen készült Zimmerman ellen, és biztos, hogy nem ismétlődik meg a tavalyi meccs. Sőt, tisztában van vele, hogy ez az utolsó esélye a világbajnokság felé. 36 évesen már a visszavonulás sincs messze, és nem mindegy, milyen lesz a karrierje vége.

Tippünk: Feitosa, pontozással

Fight #2
K-1 Rules / 3Min. 3R Ext.1R
Remy Bonjasky
Holland / Team Bonjasky
vs Melvin Manhoef
Holland / Mike’s Gym
Győztes:

Amikor tavaly Semmy Schilt nem jutott be a döntőbe, egyből Remy Bonjasky lett a legnagyobb esélyes. A Final16-ban könnyedén elintézte Paul Slowinskit, az elődöntőben kórházba küldte LeBannert, a középdöntőben Gokhan Saki bordáit kezelte, a döntőben pedig Badr Hari szabálytalanságának köszönhetően győzött. Leginkább a négyszeres világbajnokhoz, Ernesto Hoosthoz lehet hasonlítani: a lendület, a sebesség és a tapasztalat ugyanúgy megvan benne is. Ha az úriember repülni kezd, nem lehet megállítani.

A 177 cm-es és 90 kg-os Melvin Manhoef kisebb a többiekhez képest, de elég erős és gyors ahhoz, hogy ez ne jelentsen a számára hátrányt. Tavaly kiütötte Mark Huntot, Paul Slowinskit, idén a Final16 selejtezőjében pedig Ramazan Ramazanovot győzte le, de sérülése miatt nem jutott tovább. A rajongók azonban beszavazták, így meglátjuk, kinek sikerül a vadembert kordában tartani. Nem tudni, mennyit segített neki a Harival való felkészülés, de ártani biztos nem ártott. A verseny egyik legerősebb, leggyorsabb résztvevője, látványos meccset várhatunk tőle.

Remy Bonjasky vs Melvin Manhoef

A jelenlegi világbajnok, és a mindig veszélyes Manhoef már kétszer találkozott a ringben, mindkétszer Bonjasky győzött. Először 2002-ben, ahol pontozással, másodjára tavaly, amikor is eltört Manhoef néhány bordája a repülő rúgásnak köszönhetően. Mindketten győztes meccset tudhatnak maguk mögött: Bonjasky Overeemet, Manhoef Ramazanovot győzte le. Manhoef megérdemelten szerepel a Final16-ban: ő a legfoglalkoztatottabb harcos napjainkban, K-1 és MMA között ingázik. Hiába azonban a rajongók lelkesedése, Bonjasky az esélyesebb a győzelemre. Nagyon jó stratéga, és neki van a legjobb védelme is: ritkán ütik meg tisztán, és Manhoefnak fel kell készülni a végzetes rúgásokra is. Akármennyire is kedveljük Manhoefet, Bonjasky túl nagy falat a számára – az utóbbi három év 15 meccséből csak kettőt veszített el.

Tippünk: Bonjasky, TKO

Thumbnail image

Remy Bonjasky
Thumbnail image

Remy Bonjasky és Gökhan Saki
Thumbnail image

Melvin Manhoef és Paul Slowinski

Forrás: www.k-1official.com

SZÓLJ HOZZÁ A FÓRUMBAN! >>>

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás