Exkluzív K-1 világbajnoki beszámoló Japánból

2015. július 4-én Tokióban került megrendezésre a K-1 WORLD GP IN JAPAN 2015 elnevezésű rangadó, ahol a -70kg kategóriában az offenzív KO stílusáról ismert 24 éves örmény-belga szármású Marat Grigorian vitte haza a világbajnoki címet. A verseny további részében a -65kg, -60kg és a -55kg kategóriákban is születtek világbajnokok. A neves esemény hivatalos programjait négy napon át követtük nyomon a nyilvános edzéstől az erőpróbát lezáró végső sajtótájékoztatóig.

2015. július 4-én Tokióban került megrendezésre a K-1 WORLD GP IN JAPAN 2015 elnevezésű rangadó, ahol a -70kg kategóriában az offenzív KO stílusáról ismert 24 éves örmény-belga szármású Marat Grigorian vitte haza a világbajnoki címet. A verseny további részében a -65kg, -60kg és a -55kg kategóriákban is születtek világbajnokok. A neves esemény hivatalos programjait négy napon át követtük nyomon a nyilvános edzéstől az erőpróbát lezáró végső sajtótájékoztatóig.

2015. július 2. — A KÜLFÖLDI VERSENYZŐK NYILVÁNOS EDZÉSE —

A K-1 WORLD GP IN JAPAN 2015 bajnokságon fellépő külföldi sportolók nyilvános edzését a tokiói K-1 Központban rendezték, ahová 8 tengerentúli versenyző érkezett. A barátságos hangulatban lebonyolított edzésen a K-1 harcosok egy három perces szabad ring bemutató keretén belül adtak ízelítőt felkészültségükről és általános kondíciójukról.

A nyilvános edzésen legelőször a svéd Sanny Dahlbeck (24) lépett ringbe, aki igen lendületesen kesztyűzött edzőjével. A tréninget követően Dahlbeck elmondta, hogy remek kondícióban érzi magát, hiszen sokat készült csapatával a megmérettetésre. A stockholmi Odenplan Fightgym harcosa egy két hetes Tájföldön töltött intenzív felkészítő program után érkezett Tokióba, melynek a technikai felkészülésen kívül az is célja volt, hogy hozzászoktassa magát az ázsiai klímához és az időeltolódáshoz.

Sanny Dahlbeck

Ezt követően a Team Nassar K klubot képviselő francia Dylan Salvador (22) és klubtársa, az algériai Makim Hamech (22) következett. Tőlük egyesével edző nélküli árnyékboxolást láthattunk. Salvador kérdésünkre elmondta, hogy a vesenyen legelőször összecsapásba kerülő japán Makihara Keita stílusát nem tanulmányozta előzetesen, azonban megerősítette, hogy az alapos és általános felkészülésnek köszönhetően önbizalma nagy a továbbjutáshoz. Hamech szintén magabiztosan nyilatkozott a versenyben legelőször összecsapni készülő ellenfelével, a japán Takeruról való harcáról, akinek korábbi videófelvételeit az edzőteremben véletlenszerűen bejátszott filmkockáin pillantotta meg először. „Van tapasztalatom bajnokokkal való összecsapásban, így nem hiszem, hogy ezúttal bármivel is különb felkészülésre lett volna szükségem.” – mondta szerényen.

Dylan Salvador

Makim Hamech

A sort Konstantin Trishin (28) folyatta, aki 2008-ban a K-1 MAX alkalmából egyszer már megfordult Japánban. A Captain Gym ukrán harcosa – akit egyébként Tanknak neveznek mindent elsöprő harcos stílusáról – elmondta, hogy azóta sokat fejlődött, ámde ez nem elsődlegesen a technikai részre, hanem inkább az 5 éven át szerzett különböző típusú tapasztalatok gyarapodására érthetően. Trishin továbbá háláját fejezte ki, hogy ismét Japánban mérettetheti meg magát, és biztosított arról, hogy érdekes összecsapás szemtanúi lehetünk majd a szombati verseny során.

Konstantin Trishin

Következőként a kiemelkedő tehetségű Marat Grigorian (24) kesztyűzött a ringben felkészítőjével. A Team Nick Hemmers örmény-belga versenyzője energetikus ütés-rúgás konbinációkat mutatott be az edzés során. „Mindig is szerettem a K-1-t. Kedvenceim közé tartozik Masato, Buakaw Banchamek és Giorgio Petrosyan, ezért boldog vagyok, hogy itt és így jómagam is felléphetek K-1 harcosként.” – nyilatkozta Grigorian, majd hozzáfűzte, hogy semmilyen félelme nincs a legelső Japánban való szereplésétől. „Alig várom a verseny napját. Ellenfelem, a japán Yamazaki igen erősnek bizonyul, így bizton állíthatom, hogy fordulatokban gazdag összecsapásnak nézhetünk elébe.” Kondícióját és felkészülését kiválónak jellemzte. „Szeretem kiütni az ellenfeleim KO-val és a szombati versenyen is ez lesz a szándékom a küzdőtéren.” – jelentette ki.

Marat Grigorian

A nyilvános edzést az amszterdami Mike’s Gym harcosai zárták: a holland Massaro Glunder (20), az ukrán Serhiy Adamchuk (25) és a szintén holland Jordan Pikeur (24) kesztyűzött a csapat edzőjével.

Massaro Glunder

Serhiy Adamchuk

Jordan Pikeur

A  verseny legfiatalabb résztvevője, Glunder a harchoz előnyösen hosszúra nyúlt végtagjaival erőteljes csapásokat és rúgások produkált a ringben, majd a három perces bemutatót követően pimasz mosollyal ült le a ring szélére, hogy kesztyűjétől megszabadujon. A csapattársai közül örökös jókedvével olyannyira kitűnő Glunder ezt követően átsétált a ring szélénél lévő futógéphez, hogy elvégezze a legutolsó korrekciót az ideális mérkőzősúly eléréséhez.

Adamchuk, aki a 2015. júliusban a francia Lille-ben rendezett Glory 22 gálán Marat Grigorian-nal való összecsapáskor szerzett szemrebegtető győzelmével sokkolta a K-1 világot, kimért és energeikus ütéseivel ismét remek formájáról adott tanúbizonyságot. A csapat egyik nagy reménységének számító ukrán fenegyerek ezúttal beugró szerepet kapott a szombati versenyre, ha valaki sérülés esetén nem tudna kiállni, akkor ő léphessen helyébe a ringbe. Adamchuk elmondta, hogy kellőképpen készült fel a kihívásra. „Akimoto lesz az ellenfelem, de róla már eleget tanultam videókból. Sok szerencsét kívánok neki!” – fűzte hozzá sejtelmes, ámde mégis eltökélt mosollyal.

A verseny sötét lovaként emlegetett Pikeur acélos erőteljességgel kesztyűzött az edzésen és rendkívül magabiztosan nyilatokozott a vesernyről. „Kimagaslóan jó csapattal dolgozok együtt a Mike’s Gym-ben Hollandiában és eddig olyan csapattársakkal edzhettem, akik a maximumot tudták kihozni belőlem. Múlt héten sok tanáccsal látott el a klubunkhoz tartozó és a világ egyik legjobb kickboxolója, Badr Hari. Győzni fogok, nagy az önbizalmam.” – hangoztatta Pikeur.

 

2015. július 3. –MÉRLEGELÉS ÉS A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ –

A tokiói Hotel Sunroute Plaza Shinjuku adott helyet a K-1 Wolrd GP in Japan 2015 hivatalos mérlegelésének, majd az azt követő sajtótájékoztatónak, ahova 28 fighter, szakmabeli, rajongók és a média szereplői sereglettek össze. A délelőtti mérlegelés zökkenőmentesen bonyolódott le és minden sportoló teljesítette a kivánnivaló súlyhatárt, kivéve a brazil Kimura Philip Minorut. A legelső hivatalos súlymérőn ugyanis Kimura 500 grammal meghaladta a súlylimitet, amit a délutáni ismételt mérlegelés alkalmával már sikeresen teljesített. A súlykorrekció elvégzése miatt ezért Kimura nélkül kezdődött el a sajtótájékoztató.

Miután Kimura a sajtótájékoztató legvégén visszatért a helyszínre, összeállt egy közös fényképre ellenfelével, a holland Massaro Glunder-ral. Kisebb atrocitásnak lehettünk szemtanúi, amikor a pattanásig feszült hangultban Kimura farkasszemet nézett Glunder-ral, majd a holland fighter erőszakosan ellökte magától Kimurát a provokáló testtartása miatt. Az összetűzést követően a biztonságiak szétválasztották a felhevült harcosokat.

 

2015. július 4. – A VILÁGBAJNOKSÁG—

Időpont: 2015. július 4.
Helyszín: Japán, Tokió
Sportcsarnok: Yoyogi Nemzeti Sportcsarnok II.

Az örmény-belga szármású Marat Grigorian nyerte az idei K-1 WORLD GP IN JAPAN 2015 világbajnoki címet, miután július 4-én megnyerte a sorozat nagydöntőjét. A 24 éves, 179 cm magas és 69,9 kilós figther a negyeddöntőben KO-val kiütötte a japán Yoichi Yamazakit a második menetben, majd az elődönőben és a fináléban is kiütéssel nyert a japán Makihira Keita, illetve a holland Jordan Pikeur ellen.

K-1 WORLD GP IN JAPAN 2015 – Összefoglaló eredmények

 

■K-1 WGP -70kg

Marat Grigorian (Örményország) kiütéssel győzött Yamazaki Yoichi (Japán) ellen

Makihira Keita (Japán) bírói döntéssel győzött Dylan Salvador (Franciaország) ellen

Sanny Dahlbeck (Svédország) kiütéssel győzött Nakajima Hiroki (Japán) ellen

Jordan Pikeur (Hollandia) kiütéssel győzött Watabe Daiki (Japán) ellen

 

ELŐDÖNTŐ

 

Marat Grigorian (Örményország) kiütéssel győzött Makihira Keita (Japán) ellen

Jordan Pikeur (Hollandia) kiütéssel győzött Sanny Dahlbeck (Svédország) ellen

 

DÖNTŐ

Marat Grigorian (Örményország) kiütéssel győzött Jordan Pikeur (Hollandia) ellen

■K-1 WGP -70kg Tournament – Tartalék mérkőzés

 Serhiy Adamchuk (Ukrajna) 2-1-es bírói döntéssel győzött Akimoto Kazuya (Japán) ellen

■K-1 -65kg SUPER FIGHT

 Kaew Fairtex (Tájföld) 3-0-es egyhangú döntéssel győzött Yasuomi Soda (Japán) ellen

 ※Soda-ra rászámoltak a 3-ik menetben

 

■K-1 -60kg SUPER FIGHT

 Koya Urabe (Japán) bírói döntéssel győzött Konstantin Trishin (Ukrajna) ellen

■K-1 -55kg SUPER FIGHT

 Takeru (Japán) 3-0-es egyhangú döntéssel győzött Hakim Hamech (Algéria) ellen

 ※Hakim-ra rászámoltak a 2-ik menetben

 

■K-1 -65kg SUPER FIGHT

 Kimura Filip Minoru (Brazília) 3-0-es egyhangú döntéssel győzött Massaro Glunder (Hollandia) ellen

 ※Minoru-ra rászámoltak az első menetben

 ※Glunder-ra rászámoltak a 2-ik menetben

 

 

2015. július 5. – AZ UTÓ-SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ –

A sajtótájékoztatót a japán ex-K-1 fighter, Maeda Kensaku producer nyitotta meg és fejezte ki háláját a veresenyzők felé, majd a közel 4,500 fős rajongótábornak, akik az előző napi bajnokságra ellátogattak. Köszöntő szavaiban Maeda hivatalosan is bejelentette a következő tokiói versenyek időpontjait: a K-1 WORLD GP 2015 SURVIVAL WARS bajnokságot szeptember 22-én a Kourakuen Hall-ban, az azt követőt pedig november 21-én a Yoyogi Nemzeti Sportcsarnok II-ben szemlélheti meg a nagyközönség. Ezek után Maeda röviden hozzáfűzte, hogy a közelgő augusztus 15-én a Korakuen Hall-ban megrendezésre kerülő bajnokságra a szervezők továbbra is várják a 15-18 éves korcsoportos sportolók jelentkezéseit.

A bevezető köszöntő után helyszínre érkeztett a 4 világbajnok K-1 fighter sportoló, helyet foglaltak a pódiumon elhelyezett asztalnál, és a következőkben osztották meg gondolataikat a hallgatósággal:

 

Marat Grigorian — K-1 WGP 2015 -70kg

“A tegnapi összecsapás mindegyike nehéz volt, de igyekeztem koncentrálni a versenyre. Olyan csapattal készültem fel, akik végig bíztak bennem, és úgy gondolom, hogy megtettem, amit meg kellett tennem. A verseny után csaptunk egy egész éjszakán át tartó nagy built a csapattal. Reggelig nem aludtam egy percet sem, de a hangulatom mégis a legfantasztikusabb. Barátaim és a családom is a verseny után kisvártatva üdvözöltek engem és együtt örültünk a három KO-mnak.”

Kaew Fairtex — K-1 WGP 2015 -65kg

“Őszintén szólva nagyon boldog vagyok. K-1 bajnokként tökéletes formámat hoztam a versenyen, ami nagyot dobott az önbizalmamon. Rendkívül jól érzem magam most. A -70kg súlycsoportban minden meccs izgalmas volt. Közülük is már az elejétől fogva a szembetűnően magas színvolalú Grigorian összecsapásait figyeltem különös figyelemmel.„

 

Koya Urabe — K-1 WGP 2015 -60kg

„Egyenlőre megkönnyebbültem, hogy tegnapi versenyen győzni tudtam. Miként stílusos meccset harangoztam be az elősajtótájékoztatón, ám a versenyen azt kellett tapasztalnom, hogy kemények az ellenfelek, így a győzelemhez ragaszkodva harcoltam mindvégig. Nem veszíthettem úgy, hogy bajnoki övet viselek a derekamon, hiszen ha ez bekövetkezett volna, a novemberi bajnokságon való részvéttől kerültem volna távolabb. Bármi áron nyerni akartam.”

 

Takeru — K-1 WGP 2015 -55kg

„Habár K-1 világbajnokként győzelmet szereztem itt, de boldogságom nem egészen teljes. Ennek oka az, habár az 55kg súlycsoportban a legtöbb kiütéssel győző bajnoki címre pályázom, ennek ellenére a KO-t ezúttal most nem sikerült véghezvinnem. Bosszant, hogy a -70kg csoportban világbajnokká lett Grigorian viszont három KO-t is begyűjtött és helyettem valósította meg személyes célkitűzésem. Az meg külön dühít, hogy egy verseny után ennyire feldagadjon az arcom! Ilyen először fordul velem elő. „

Tekintse meg az összes képet a galériában!

Forrás és fotók: Juhász Sandy

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás